Вирій творчих паростків методиста ЗП(ПТ)О

https://padlet.com/metodkompas/padlet-6uundk49a2vdmpcl

понеділок, вересня 10, 2018

Пріоритети НМЦ ПТО на 2019-2020н.р.




Пріоритетні напрямки роботи методичної служби П(ПТ)О Дніпропетровщини на 2019/2020 навчальний рік

1.    Методичний супровід запровадження нових освітніх проектів за запитом роботодавців спрямованих на професійне зростання здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти всіх форм власності та підпорядкування (запровадження стандартів базованих на рівнях компетенцій, запровадження дуальної форми здобуття освіти, запровадження навчання компетенціям, використання навчально-практичних центрів, вхідний контроль, тощо).
2.    Формування свідомості керівників ЗП(ПТ) освіти, педагогів відповідальності за кінцевий результат діяльності в умовах децентралізації управління та багатоканального фінансування професійної (професійно-технічної) освіти регіону.
3.    Методичний супровід формування багатопрофільної та багатофункціональної системи формування трудового робітничого потенціалу створенням доступного освітнього середовища  (навчання компетенціям, видам робіт, навчання всього населення, інклюзивна освіта, компетентністне навчання).
4.    Підготовка педагогічних працівників до сприйняття та реалізації інноваційних освітніх процесів, поглиблення педагогічної, психологічної, інформаційно-комунікативної фахової компетентності за запитом конкретного педагога та можливості вільного вибору ними власної освітньої траєкторії.
5.    Сприяння пізнанню та впровадженню в управління, функціонування закладів П(ПТ)освіти державно-приватного партнерств, взаємодії з органами місцевого самоврядування.
6.    Сприяння створенню умов для професійного зростання здобувачів освіти впровадженням професійної спрямованості предметів загальноосвітньої підготовки в умовах оновлення освітніх процесів (STEM-освіта).
7.    Організаційно-методична робота педагогічних колективів ЗП(ПТ)О з проведення зовнішнього незалежного оцінювання з предметів загальноосвітньої підготовки.

8.    Методичний супровід запровадження багатоджерельних можливостей фінансування потреб ЗП(ПТ) освіти користуванням проектного, грантового підходу.  















Пріоритетні напрямки роботи методичної служби (ПТО) Дніпропетровщини в 2018/2019 навчальному році

1.    Організаційно-методичний супровід організації навчально-виробничого процесу за Державними стандартами професійно-технічної освіти на компетентнісному підході предметно-модульної системи.
2.     Методичний супровід, системний аналіз, імплементація та впровадження елементів дуальної форми навчання робітничим професіям.
3.    Супровід процесу створення та використання навчально-практичних центрів  закладів П (ПТ)О як форми осучаснення навчання робітничих професій.
4.    Сприяння пізнанню та запровадженню в управлінні та функціонуванні закладів П(ПТ)О державно-приватного партнерства, взаємодії з органами місцевого самоврядування.
5.    Вивчення можливостей користування закладами проектного, грантового фінансування та надання практичної допомоги.
6.    Формування та впровадження моделі професійного спрямування предметів загальноосвітньої підготовки в умовах оновлення освітніх процесів (STEM-освіта).
7.    Інформаційно-аналітичне забезпечення міжнародних проектів спрямованих на модернізацію функцій та змісту освіти.
8.    Організаційно-методична робота з підготовки до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.



Немає коментарів:

Дописати коментар